A hűvösebb idő beálltával jobban kívánjuk a bendőmelegítő ételeket, mint például a ragukat. Ez az édesburgonyából készült finom fogás a főzéshez használt vörösborral kínálva akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét.
A ragu a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
50 deka marhahús
1 db póréhagyma
2 db paradicsom
2 db édesburgonya
1 db babérlevél
2 db fokhagymagerezd
1 csipet só, bors
1 kk curry
1 kk szerecsendió
1 tk szójaszósz
1 deci vörösbor
3 deci húsalaplé
2 ek olívaolaj
1 ek pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra.
A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel és 2-3 evőkanál olívaolajon fonnyasszuk meg. Keverjük hozzá a marhahúskockákat és pirítsuk fehéredésig.
Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat és a nagyobb karikákra vágott édesburgonyát.
Sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal.
Annyi alaplével öntsük fel, hogy ellepje a húst.
Kb egy órán át pároljuk, ha kell, pótolva az alaplevet (egy kis hozzáadott vízzel). Amikor a hús is megpuhult, öntsünk hozzá kb egy deci vörösbort.
Keverjük át és hagyjuk, hogy picit elfőjön az alkohol belőle, majd zárjuk le.
Ha szükséges, utánaízesíthetjük még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése