ÉDESBURGONYÁS MARHARAGU

A hűvösebb idő beálltával jobban kívánjuk a bendőmelegítő ételeket, mint például a ragukat. Ez az édesburgonyából készült finom fogás a főzéshez használt vörösborral kínálva akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét.

A ragu a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

50 deka marhahús
1 db póréhagyma
2 db paradicsom
2 db édesburgonya
1 db babérlevél
2 db fokhagymagerezd

1 csipet só, bors

1 kk curry
1 kk szerecsendió

1 tk szójaszósz

1 deci vörösbor
3 deci húsalaplé

2 ek olívaolaj
1 ek pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS

A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra. 
A póréhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel  és 2-3 evőkanál olívaolajon fonnyasszuk meg. Keverjük hozzá a marhahúskockákat és pirítsuk fehéredésig.
Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomokat és a nagyobb karikákra vágott édesburgonyát.
Sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a szerecsendiót, szórjuk meg pirospaprikával és locsolgassuk meg egy teáskanálnyi szójaszósszal. 
Annyi alaplével öntsük fel, hogy ellepje a húst. 

Kb egy órán át pároljuk, ha kell, pótolva az alaplevet (egy kis hozzáadott vízzel). Amikor a hús is megpuhult, öntsünk hozzá kb egy deci vörösbort. 
Keverjük át és hagyjuk, hogy picit elfőjön az alkohol belőle, majd zárjuk le.
Ha szükséges, utánaízesíthetjük még. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!