Íme egy finom krém, melyet akár a reggeli meleg pirítósra is kenhetünk. Az alma és a roquefort sajt keverékét finoman lágyítja a hozzáadott creme fraiche és az édesítésre használt nyírfaporcukor vagy méz. A hozzáadott kevés bors csak felturbózza a kapott ízt. Az elkészítése nem igényel sok időt, viszont tálalás előtt érdemes 2-3 órára (vagy akár egy éjszakára is) hűtőbe tenni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek! De ha erre nincs időnk, azonnal is fogyasztható!
Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2 ek creme fraiche
1 db alma
1 csipet bors
1 tk méz v. nyírfaporcukor
ELKÉSZÍTÉS
A sajtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kockákra vágott almát, borsozzuk meg és pürésítsük. Keverjük hozzá a creme fraichet, és a mézet (vagy nyírfaporcukrot), majd az egészet alaposan keverjük össze.
Tálalásig tartsuk hűtőben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése