ALMÁS-ROQUEFORT KRÉM

Íme egy finom krém, melyet akár a reggeli meleg pirítósra is kenhetünk. Az alma és a roquefort sajt keverékét finoman lágyítja a hozzáadott creme fraiche és az édesítésre használt nyírfaporcukor vagy méz. A hozzáadott kevés bors csak felturbózza a kapott ízt. Az elkészítése nem igényel sok időt, viszont tálalás előtt érdemes 2-3 órára (vagy akár egy éjszakára is) hűtőbe tenni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek! De ha erre nincs időnk, azonnal is fogyasztható!

Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!

 

HOZZÁVALÓK

100 gramm roquefort sajt
2 ek creme fraiche
1 db alma
1 csipet bors
1 tk méz v. nyírfaporcukor


ELKÉSZÍTÉS

A sajtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kockákra vágott almát, borsozzuk meg és pürésítsük. Keverjük hozzá a creme fraichet, és a mézet (vagy nyírfaporcukrot), majd az egészet alaposan keverjük össze.
Tálalásig tartsuk hűtőben!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!