CSOKOLÁDÉS KRÉMSAJTOS RIZSKOCH


Egy újabb gyermek kedvenc, egy újabb gyerekbarát finomság. A natur változat után ezúttal az új csokoládés krémsajttal és pluszban hozzáadott cukor nélkül készült. Könnyű, finom, gyors és garantáltan gyerekmenüre illetve gyermeklelkületű felnőtteknek való!



HOZZÁVALÓK

6 deci tej
2 deci kókusztej
25 deka rizs
50 gramm Philadelphia csokoládés krémsajt
5 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 deci víz

ELKÉSZÍTÉS

A rizst  főzzük meg a tej és a víz keverékével. Amikor már puha, keverjük hozzá a kókusztejet. Tegyük félre amíg kihűl, majd adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját és a csokoládés krémsajtot. Szórjuk meg a kakaóval, és végül óvatosan forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Szilikonformákba öntve 180 °Cra előmelegített (légkeveréses) sütőben süssük addig, amíg a beleszúrt tű tisztán nem jön ki belőle! 


MEGJEGYZÉS

Kisebb, 3-5 centiméter átmérőjű szilikon muffin formákban is süthetjük, és így vendégváró falatokként is kínálhatjuk! 

1 megjegyzés:

NYAMMM írta...

Isteniek:) Ki fogom próbálni:)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!