RIZSKOCH

Azt hiszem kijelenthető, hogy a felnőttek is olykor gyerekek. Különösképpen igaz ez akkor, ha egy gyerekkori kedvenc kerül asztalra. Nálam legalábbis így volt. Nem tudom megmondani, hogy utoljára mikor ettem, de az biztos, hogy még a főiskolás évek előtt. Ami nem most volt.
De a gyerekek kedvéért újra elővettem ezt a finomságot, amit nagy örömködés fogadott. És nem csak az állatos formának szólt, mivel az utolsó morzsáig mind elfogyott!


HOZZÁVALÓK

1 deci tej
1 deci creme fraiche
30 deka főtt rizs
10 deka nádcukor
1 db citrom
1 ek vaníliaaroma
5 db tojás
50 gramm vaj (sótlan)

ELKÉSZÍTÉS

A rizst főzzük meg, majd keverjük hozzá a tejet és a creme fraichet. 
A tojások sárgáját keverjük ki habosra a nádcukorral, majd adjuk hozzá a rizst, az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, és a vanília kivonatot. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tojássárgás masszába.
180°Cra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre!  



1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, de jó lett ebben a nyuszis formában!
Biztos finom, szívesen megkóstoltam volna!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!