Egy igazi őszi ételben szerintem mindenképpen van sütőtök és alma. Fűszerek közül pedig fahéj és gyömbér. A kinti zegernyés időjárást kellemesen kompenzálja a benti finom fahéjas-almás illat. A kacsamell pedig csak ráadás!
A kakukkfüves sütőtök után pedig következzék egy rozmaringos ízesítésű most azonban nem a sütőből, hanem a serpenyőből!
A kakukkfüves sütőtök után pedig következzék egy rozmaringos ízesítésű most azonban nem a sütőből, hanem a serpenyőből!
HOZZÁVALÓK
2-3 db rozmaringágacska
2 db alma
2 csipet só, bors
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt fahéj
200 gramm sütőtök
50 gramm vaj
6 db fűszeres kenyér szelet
1 dl calvados
2,5 dl alaplé
2 ek olívaolaj
1 ek méz
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajt, majd tegyük rá a kacsamellet, és süssük fedő alatt 5-8 percig.
Szedjük ki, majd tegyük a serpenyőbe az almaszeleteket, és pároljuk meg benne. Ízesítsük egy kevés őrölt gyömbérrel, és fahéjjal.
Amikor megpárolódtak az almaszeletek, tegyük rá vissza a kacsamellet, öntsük fel a calvadossal, és pár percig hagyjuk, hogy az íze átjárja a kacsamellet.
A sütőtököt daraboljuk fel, majd tegyük egy serpenyőbe.
Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, csurgassuk rá a mézet és a rozmaringágacskákkal fedő alatt pároljuk puhára.
A sütőt melegítsük elő 220 °Cra.
Egy tálban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a nagyon apróra tépkedett fűszeres kenyeret.
Gyúrjuk össze, majd tegyük egy alufóliára, és lapítsuk el a kezünkkel. Tegyük rá a kacsamellet, majd csomagoljuk be.
Tegyük a sütőbe és 8-10 perc alatt süssük készre.
Az almakarikákat pürésítsük, és kínáljuk a kacsaszeletek mellé!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése