KACSAMELL FŰSZERES KÉREGBEN


Egy igazi őszi ételben szerintem mindenképpen van sütőtök és alma. Fűszerek közül pedig fahéj és gyömbér. A kinti zegernyés időjárást kellemesen kompenzálja a benti finom fahéjas-almás illat. A kacsamell pedig csak ráadás!
A kakukkfüves sütőtök után pedig következzék egy rozmaringos ízesítésű most azonban nem a sütőből, hanem a serpenyőből!



HOZZÁVALÓK

1 db kacsamell
2-3 db rozmaringágacska
2 db alma

2 csipet só, bors
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt fahéj

200 gramm sütőtök
50 gramm vaj
6 db fűszeres kenyér szelet

1 dl calvados
2,5 dl alaplé

2 ek olívaolaj
1 ek méz

ELKÉSZÍTÉS

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajt, majd tegyük rá a kacsamellet, és süssük fedő alatt 5-8 percig. 
Szedjük ki, majd tegyük a serpenyőbe az almaszeleteket, és pároljuk meg benne. Ízesítsük egy kevés őrölt gyömbérrel, és fahéjjal. 
Amikor megpárolódtak az almaszeletek, tegyük rá vissza a kacsamellet, öntsük fel a calvadossal, és pár percig hagyjuk, hogy az íze átjárja a kacsamellet.

A sütőtököt daraboljuk fel, majd tegyük egy serpenyőbe. 
Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, csurgassuk rá a mézet és a rozmaringágacskákkal fedő alatt pároljuk puhára.

A sütőt melegítsük elő 220 °Cra.
Egy tálban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a nagyon apróra tépkedett fűszeres kenyeret. 
Gyúrjuk össze, majd tegyük egy alufóliára, és lapítsuk el a kezünkkel. Tegyük rá a kacsamellet, majd csomagoljuk be. 
Tegyük a sütőbe és 8-10 perc alatt süssük készre.

Az almakarikákat pürésítsük, és kínáljuk a kacsaszeletek mellé!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!