ÁFONYÁS-ZABKORPÁS KEKSZ


Egy finom keksz a hűvös idők teáinak remek kísérője lehet. Most zabkorpával és aszalt vörös áfonyával készült ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető bögrés sütemény. (A recepthez használt  bögre 200 ml-es.) 



HOZZÁVALÓK


2 bögre zabkorpa
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre aszalt vörös áfonya
0,5 bögre olívaolaj  
0,5 bögre nádcukor
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
4 ek áfonyalé
1 kk sütőpor
0,5 kk szódabikarbóna
1 vanília rúd kikapart belseje
1 db tojás


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°Cra.
A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a kb diónyi nagyságú gombócokat.

Egy pohár aljával lapítsuk le korongokká, majd 13-14 perc alatt süssük készre. Érdemes figyelni,  ha elkezd a széle barnulni, zárjuk le. 
A sütőpapíron hagyjuk kihűlni.




Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések