VASÁRNAPI KRÉMLEVES

Valljuk be őszintén! A vasárnapi finom húslevesből képtelenség kis adagokat készíteni. Bizony sokszor eltart még a hét második feléig is. Már többször szóba került a hétvégi húsleves újrahasznosítása, most is egy ilyen fogás került asztalra.
Ebben a zord hidegben bizony jól tud esni vacsorára egy finom és laktató krémleves, melyet  pár perc alatt könnyedén elkészíthetünk.




HOZZÁVALÓK

kb 0,5 liter húsleves leve
2 db levesben főtt sárgarépa
3 db levesben főtt fehérrépa
1/2 db levesben főtt zellergumó
frissen reszelt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS

A megfőtt zöldségeket a húsleves levével melegítsük fel, majd egy botmixer segítségével pürésítsük. Porciózzuk kisebb tálkákba, és szórjuk meg frissen reszelt szerecsendióval.    



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!