CSOKOLÁDÉMUSSZ - MOUSSE AU CHOCOLAT

Ha már egyszer ennél a csupa csokoládés csodánál azt mertem mondani, hogy ez a világ legegyszerűbb csokoládés finomsága, akkor itt esetleg mondhatom azt, hogy a második legegyszerűbben elkészíthetője .... vagy nem... de mindegy is, mert ugyanolyan pofonegyszerűen készül. Ennek a finomságnak az elkészítése sem igényel szerencsére hosszas konyhai időtöltést és szaktudást, az eredmény viszont azt hiszem magáért beszél... 


Franciaországban minden családnak meg van a maga tuti mousse au chocolat receptje. Van akinek több is.

Nálunk most ez a finom csokoládés hab készült nyírfacukorral.


Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tejmentes diétákba beilleszthető!




HOZZÁVALÓK (4 adaghoz)


150 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (minimum 70%)
3 tojássárgája
5 tojásfehérje
egy csipet só
1 csapott ek nyírfacukor


ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot. Elkeverjük, félrehúzzuk, és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. 
Végezetül belekeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot, majd óvatosan összeforgatjuk. Talpas poharakba porciózzuk, és minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!