VASÁRNAPI MUFFIN

Húslevesből muffin. Igen. A húslevesben megfőtt zöldségekből könnyen és egyszerűen csinálhatunk egy finom muffint, amit akár vacsoraként, akár ebédként is kínálhatunk. 
>> Még több ötlet a húsleves további felhasználására.

A glutén- és cukormentes diétákba beilleszthető! 




HOZZÁVALÓK

600 gramm húslevesben főtt zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó )
150 gramm reszelt mozzarella
1 ek kukoricakeményítő
3 ek kukoricaliszt
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
2 kis tojás


ELKÉSZÍTÉS

A főtt zöldségeket burgonyanyomóval törjük át, adjuk hozzá a tojásokat, a kukoricalisztet és -keményítőt, sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót, a reszelt mozzarellát és keverjük össze.
A sütőt melegítsük elő 220°Cra.
Kanalazzuk egy szilikon muffin forma mélyedéseibe, és süssük addig, míg szép színt kap a teteje.

10 darab átlagos muffin

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hű, ezek de jól néznek ki! A legközelebbi húslevesnél biztos kipróbálom!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!