KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET - A NAGY TÚRÓ PROJEKT - TÚRÓ FRANCIAORSZÁGBAN sorozatunk második részéhez értünk. Az előző postban bemutattuk hogy készítsünk házi tejből túrót.
A mostani részben abba kaphattok betekintést, hogy kész, a francia boltokban - biztosan - kapható tejtermékből, a faisselleből hogyan nyerhetünk magyar túrónak megfelelő finom morzsálódó finomságot.
Továbbra is a házi túrókészítés egy elég problémás dolognak számít a forralatlan házi tej hiánya miatt. Sajnos bármennyire is szerettem volna hozzájutni, nem sikerült, így amikor néha-néha hozzájutottam, akkor gyorsan el is készítettem belőle ez alapján a leírás alapján.
A mostani részben abba kaphattok betekintést, hogy kész, a francia boltokban - biztosan - kapható tejtermékből, a faisselleből hogyan nyerhetünk magyar túrónak megfelelő finom morzsálódó finomságot.
Továbbra is a házi túrókészítés egy elég problémás dolognak számít a forralatlan házi tej hiánya miatt. Sajnos bármennyire is szerettem volna hozzájutni, nem sikerült, így amikor néha-néha hozzájutottam, akkor gyorsan el is készítettem belőle ez alapján a leírás alapján.
Azonban utoljára elég régen jutottam tejhez, így otthonról hoztam mindig és a fagyasztóban várta a további felhasználást. Most már viszont nagy örömünkre nem kell feltankolni belőle nagyobb mennyiséget, hanem itthon is elkészíthető körülbelül fél óra alatt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmmO0UPHZwoHnFNf-LpHNRTe6N3-V30IHYyCCAKvNnvW2Hy260nS6vLAuO2aV-erWlx8kL7H4UAHjNRFy91bNIwqfhxSkF2W3zE_9cfnoEWXgTdiUtkQM0g58t8-Qgt96JJHNoxmLnHoo/s640/IMG_6931.JPG)
És akkor lássuk az elkészítés menetét!
Vegyünk egy doboz Faisselle-t (1000 gramm).
Csomagoljuk ki! Vegyük le a tetejét, húzzuk le róla a védőfóliát
Tegyük egy kisebb lábosba, majd alacsony hőmérsékleten kezdjük el melegíteni. Fontos, hogy ne forrjon, csak melegítsük! Addig melegítsük míg teljesen szétválik a savó és a túró.
Tegyük egy - kimondottan erre a célra használt - textilpelenkába, és felakasztva hagyjuk lecsepegni.
Megsegíthetjük a kicsurgást azzal, ha egy kicsit rátekerünk a rongyra, így kipréseljük belőle a felesleget.
A kapott savót felhasználhatjuk vaj, orda, vagy akár tejcukor készítéséhez is éppúgy, mint ahogy akár kenyér- pizzatészta, vagy édes sütemények is készülhetnek belőle.
De akár magában is ihatjuk, remek szomjoltó, ráadásul jótékony hatással van a májra, az epére, illetve a bélműködésre, ezen kívül csökkenti a magas vérnyomást és rendszeres fogyasztása esetén még fogyhatunk is tőle (ld: savókúra)
A következő részben nagy túrótesztet, és újabb ötleteket olvashattok az otthoni túrókészítésről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése