EPER MOUSSE TORTA

A nagy sikert aratott (pl a DolceVita receptversenyen díjazott) Naora torta után ismételten készült egy egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós, finom (hozzáadott cukormentes!) torta. A Naorával ellentétben ez azonban nem zabkorpás alapra került, hanem egy darált kekszből készült aljra.

A - választott keksztől függően - glutén-, cukor-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

200 gramm darált keksz
40 gramm vaj
2 deci kókusztej
125 gramm mascarpone
1,5 deci tejszín
1 zacskó zselatin fix
300 gramm eper


ELKÉSZÍTÉS


A kekszet daráljuk le, öntsük hozzá az olvasztott vajat, és 2 evőkanálnyi kókusztejet. Gyúrjuk össze, majd helyezzünk egy állítható méretű tortagyűrűt egy tortatálra (24 centiméterre állítva). A kekszes masszát tegyük bele, majd a kezünkkel alaposan nyomkodjuk bele arra ügyelve, hogy mindenhova ugyanannyi kerüljön. 

Tegyük hűtőbe mialatt elkészítjük a krémet:
A tálas mixerbe tegyük a mascarponet és a tejszínt. Kapcsoljuk be, és verjük fel habbá. 
Az epret tisztítsuk meg, és botmixer segítségével pürésítsük. Öntsük a mascarponés masszához a kókusztejjel együtt. Adjuk hozzá a zselatin fixet is, és verjük tovább még 4-5 percig.
A hűtőből vegyük elő a tortaalapunkat, és öntsük rá az epres masszát. Kissé ütögessük le a tányérra szorított tortakarikával együtt, hogy az esetleges buborékok is kijöjjenek belőle, majd tegyük hűtőbe minimum 3-4 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakát állni hagyjuk.


2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Remek recept! Megvárom a szabadföldi epret és elkészítem.

Elena írta...

Ez nagyon jòl nèz ki! :)) Ès a töltelèk....fantasztikusan hangzik, el is mentem magamnak, el kell majd kèszìtenem!!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!