MASCARPONÉS-EPRES-KÓKUSZOS TÚRÓTORTA (GLUTÉNMENTES)

Habkönnyű (lisztmentes) kókuszos túrótorta a tetején kókuszos mascarponekrémmel, eperrel és csokoládéval... Édes bűnbeesés könnyített módban.

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készült!


HOZZÁVALÓK

200 gramm túró
2 egész tojás
3 ek kókusztej
2 ek kókuszreszelék
1/2 kk fahéj
1 tk vaníliaaroma
fél citrom lereszelt héja
csipet só
2 ek eritritol

tetejére:
150 gramm mascarpone
10 cl tejszín
3 ek kókusztej
kb 2 kocka (cukrozatlan) csokoládé


ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
A tojásokat egy csipet sóval verjük habosra (turbó fokozaton). Adjuk hozzá a kókusztejet, a kókuszreszeléket, a túrót, és az eritritolt. Ízesítsük fahéjjal, és a fél citrom lereszelt héjával. Keverjük össze, majd öntsük a masszát egy 18 centiméteres kerek szilikonformába.
Előmelegített sütőben süssük kb 30 percig.
Ezalatt a mascarponét keverjük habosra a  tejszínnel és a kókusztejjel, majd kenjük a langyosra hűlt piskótára. Rakjuk ki a tetejét eperrel és csokoládés mentalevelekkel, majd reszeljünk rá csokoládét.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!