CÉKLÁS-PARADICSOMOS TARTELETTE

Nagyon céklás, nagyon paradicsomos, nagyon friss...
Már többször említettem, hogy Franciaországban a céklát főtten árulják, így ha a cékla főzési idejét leszámítjuk, akkor ez is a fél óra alatt elkészíthető kategóriába tartozik.

A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

150 gramm főtt cékla
100 gramm koktélparadicsom
1 vékony póréhagyma zöld szára (80 gramm)
1 fokhagymagerez
1 tojás
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 ek szőlőmagolaj


ELKÉSZÍTÉS

A főtt, megtisztított céklát tegyük egy késes aprítóba, vagy daráljuk le (aprító, daráló helyett használhatunk reszelőt is). Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a koktélparadicsomokat, a felkarikázott póréhagyma zöldjét, valamint a tojást. Pürésítsük össze, majd öntsük egy szőlőmagolajjal kikent kisebb (16 centis) piteformába. 220°Cra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!