CÉKLÁS-PARADICSOMOS TARTELETTE (GLUTÉN-, TEJ-, LAKTÓZ-, HÚS-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

Nagyon céklás, nagyon paradicsomos, nagyon friss...

(Ha a cékla főzési idejét leszámítjuk, akkor) ez a finom fogás a kevés hozzávalós, és gyors kategóriába tartozik mivel alig fél óra alatt elkészíthető.

A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

150 gramm főtt cékla
100 gramm koktélparadicsom
1 vékony póréhagyma zöld szára (80 gramm)
1 fokhagymagerezd
1 tojás
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 ek szőlőmagolaj


ELKÉSZÍTÉS

A főtt, megtisztított céklát tegyük egy késes aprítóba, vagy daráljuk le (aprító, daráló helyett használhatunk reszelőt is). Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a koktélparadicsomokat, a felkarikázott póréhagyma zöldjét, valamint a tojást. Pürésítsük össze, majd öntsük egy szőlőmagolajjal kikent kisebb (16 centis) piteformába. 220°C-ra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!