Megboldogult nagymamám a vasárnapi nagy családi ebédeknél
mindig próbálkozott kicsi konyháját minél több jókedvvel és
egészséges fogással megtölteni. Bár azért a család férfi tagjainak is
mindig kedvezett egy-egy burgonya vagy rizs körettel, akik anno
eléggé háborogtak egy-egy reform fogás hallatán.
Mi gyerekek viszont
nagyon örültünk a frissen sültek köreteként kapott vajon párolt
sárgarépának.
A sárgarépa iránti szeretetet szerencsére sikerült továbbadnom a
gyermekek felé is, bár a kezdeti vaj helyett már kókuszzsírral készítem,
így mindenki számára fogyasztható lett. Nagyon egyszerűen, és
gyorsan elkészíthető.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
5 szál közepes sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 ek kókuszzsír
1 csipet só
frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
kb 1-1,5 dl víz vagy zöldségalaplé
5-6 szál petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A sárgarépákat tisztítsuk meg, majd vágjuk egyenletes vastagságú
karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, majd futtassuk
meg rajta a sárgarépakarikákat folyamatos kevergetés mellett (2-3
perc).
Ízesítsük a só kivételével a fűszerekkel, öntsük fel az alaplével és fedő
alatt közepes hőmérsékleten 7-8 perc alatt pároljuk készre. Ha már
elfőtte a levét, de még úgy érezzük nem elég puhák a répakarikák
pótoljuk a folyadékot!
Tálalás előtt sózzuk meg ízlés szerint, és szórjuk meg a megmosott és
felaprított petrezselyemzölddel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése