REMEK KÖRET 10 PERC ALATT: PÁROLT SÁRGARÉPA (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Megboldogult nagymamám a vasárnapi nagy családi ebédeknél mindig próbálkozott kicsi konyháját minél több jókedvvel és egészséges fogással megtölteni. Bár azért a család férfi tagjainak is mindig kedvezett egy-egy burgonya vagy rizs körettel, akik anno eléggé háborogtak egy-egy reform fogás hallatán. 
Mi gyerekek viszont nagyon örültünk a frissen sültek köreteként kapott vajon párolt sárgarépának. A sárgarépa iránti szeretetet szerencsére sikerült továbbadnom a gyermekek felé is, bár a kezdeti vaj helyett már kókuszzsírral készítem, így mindenki számára fogyasztható lett. Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészíthető. 

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK 


5 szál közepes sárgarépa 
2 gerezd fokhagyma 
2 ek kókuszzsír 
1 csipet só frissen őrölt tarka bors 
1 késhegynyi őrölt szerecsendió 
kb 1-1,5 dl víz vagy zöldségalaplé 
5-6 szál petrezselyem 


ELKÉSZÍTÉS


A sárgarépákat tisztítsuk meg, majd vágjuk egyenletes vastagságú karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, majd futtassuk meg rajta a sárgarépakarikákat folyamatos kevergetés mellett (2-3 perc). Ízesítsük a só kivételével a fűszerekkel, öntsük fel az alaplével és fedő alatt közepes hőmérsékleten 7-8 perc alatt pároljuk készre. Ha már elfőtte a levét, de még úgy érezzük nem elég puhák a répakarikák pótoljuk a folyadékot! 

Tálalás előtt sózzuk meg ízlés szerint, és szórjuk meg a megmosott és felaprított petrezselyemzölddel!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!