Nagy kedvencek a villámgyorsan, pár hozzávalóból könnyen,
egyszerűen elkészíthető serpenyős fogások. Tényleg gyorsan
megvannak, egy kevés saláta, burgonya vagy rizs, esetleg sült
zöldségek tökéletesen passzolnak hozzá köretnek.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (4 főre)
400 gramm csirkemellfilé
1 marék fekete olajbogyó
1 vékony szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes paradicsom
kb 2 ek olívaolaj
1 marék friss bazsalikomlevél
1 tk provencei fűszerkeverék
1/2 kk őrölt szerecsendió
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Hevítsük fel a serpenyőben a zsiradékot, adjuk hozzá az apróra vágott
póréhagymát, a felaprított olívabogyót, és a felkockázott csirkemellet. Keverjük hozzá a bazsalikom felét apróra vágva, ízesítsük a
fokhagymanyomón átpréselt fokhagymagerezddel és a fűszerekkel.
20
percig pároljuk fedő alatt, majd zárjuk le. A paradicsomokat kockázzuk
fel, keverjük az olívabogyós csirkemellhez, és hagyjuk fedő alatt
összeérni kb 5 percet, végezetül a maradék bazsalikomleveleket rátépkedve
tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése