FRANCIA “POÊLÉE MÉDITERRANÉENNE” AVAGY MEDITERRÁN SERPENYŐS CSIRKEMELL (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Nagy kedvencek a villámgyorsan, pár hozzávalóból könnyen, egyszerűen elkészíthető serpenyős fogások. Tényleg gyorsan megvannak, egy kevés saláta, burgonya vagy rizs, esetleg sült zöldségek tökéletesen passzolnak hozzá köretnek. 

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK (4 főre) 


400 gramm csirkemellfilé 
1 marék fekete olajbogyó 
1 vékony szál póréhagyma 
1 gerezd fokhagyma 
2 közepes paradicsom 
kb 2 ek olívaolaj 
1 marék friss bazsalikomlevél 
1 tk provencei fűszerkeverék 
1/2 kk őrölt szerecsendió 
só, bors


ELKÉSZÍTÉS 


Hevítsük fel a serpenyőben a zsiradékot, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, a felaprított olívabogyót, és a felkockázott csirkemellet. Keverjük hozzá a bazsalikom felét apróra vágva, ízesítsük a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymagerezddel és a fűszerekkel. 
20 percig pároljuk fedő alatt, majd zárjuk le. A paradicsomokat kockázzuk fel, keverjük az olívabogyós csirkemellhez, és hagyjuk fedő alatt összeérni kb 5 percet, végezetül a maradék bazsalikomleveleket rátépkedve tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!