Egy kis hűtőkisöpréssel összekötött pogácsasütést tartottunk a minap.
Mindenképpen olyan kellett ami tej-, és tojásmentes, és hogy ne
kelljen boltba menni miatta. Így a nemrég sütött portói fűszeres kacsa
kisült zsírjának maradéka, kevés megmaradt aprított kacsatöpörtyű, és
kókuszzsír került bele.
Másnap is puha, foszlós, finom!
A tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
150 gramm zabpehelyliszt
150 gramm fehér liszt
150 gramm fehér liszt
1 dl szójajoghurt
1,25 dl növényi tej
30 gramm kacsatöpörtyű
30 gramm kacsazsír (nálam portós, fűszeres)
40 gramm kókuszzsír
5 gramm szárított instant élesztő
1,25 dl növényi tej
30 gramm kacsatöpörtyű
30 gramm kacsazsír (nálam portós, fűszeres)
40 gramm kókuszzsír
5 gramm szárított instant élesztő
1 ek darált lenmagpehely
1 tk méz
1 tk só
ELKÉSZÍTÉS
A zsírokat olvasszuk meg, majd keverjük bele a lenmagpelyhet.
Tegyük egy dagasztótálba a kétféle lisztet, a felaprított töpörtyűt,
a felolvasztott zsiradékot, és a többi hozzávalót. Gyúrjuk alaposan
össze (olyan tésztát kell kapnunk ami nem tapad a tál oldalához, és
addig gyúrjuk míg a tál fala “tiszta” nem lesz)!
Meleg helyen kelesszük duplájára, kb egy-másfél óra alatt.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb ujjnyi vastagra,
vágdossuk be a tetejét, majd szaggassuk ki (kb 3 cm átmérőjű)
pogácsaszaggatóval.
Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a pogácsákat, majd az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.
kb 100 db 3 centis pogácsa lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése