TÖPÖRTYŰS POGÁCSA I (TEJ-, TOJÁS-, FEHÉR CUKORMENTES)

Egy kis hűtőkisöpréssel összekötött pogácsasütést tartottunk a minap. Mindenképpen olyan kellett ami  tej-, és tojásmentes, és hogy ne kelljen boltba menni miatta. Így a nemrég sütött portói fűszeres kacsa kisült zsírjának maradéka, kevés megmaradt aprított kacsatöpörtyű, és kókuszzsír került bele. Másnap is puha, foszlós, finom! 

A tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!






HOZZÁVALÓK 


150 gramm zabpehelyliszt
150 gramm fehér liszt 
1 dl szójajoghurt
1,25 dl növényi tej
30 gramm kacsatöpörtyű
30 gramm kacsazsír (nálam portós, fűszeres)
40 gramm kókuszzsír
5 gramm szárított instant élesztő
1 ek darált lenmagpehely
1 tk méz
1 tk só 


ELKÉSZÍTÉS


A zsírokat olvasszuk meg, majd keverjük bele a lenmagpelyhet. Tegyük egy dagasztótálba a kétféle lisztet, a felaprított kacsatöpörtyűt, a felolvasztott zsiradékot, és a többi hozzávalót. Gyúrjuk alaposan össze (olyan tésztát kell kapnunk ami nem tapad a tál oldalához, és addig gyúrjuk míg a tál fala “tiszta” nem lesz)! 
Meleg helyen kelesszük duplájára, kb egy-másfél óra alatt. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A megkelt tésztát  lisztezett deszkán nyújtsuk kb ujjnyi vastagra, vágdossuk be a tetejét, majd szaggassuk ki (kb 3 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a pogácsákat, majd az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre. kb 100 db 3 centis pogácsa lesz belőle





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!