MOZZARELLÁS PADLIZSÁNOS 8

Finom és gyors vacsora, vagy előétel lehet ez a pofonegyszerű fogás.




HOZZÁVALÓK


1 közepes padlizsán
1 zsemle
1-2 evőkanál fokhagymás olívaolaj
1 mozzarella
szárított bazsalikom


ELKÉSZÍTÉS


Kapcsoljuk be a sütőt grill fokozatra. 
A padlizsánt  vágjuk egyforma karikákra, majd tegyük egy rácsra a sütőbe és pár percet grillezzük mindkét oldalát. 
Egy serpenyőbe hevítsünk fel 1-2 evőkanál fokhagymás olívaolajat. Pirítsuk meg a zsemlekarikák mindkét oldalát, majd tegyü egy tányérra. 
Karikázzuk fel a mozzarellát, helyezzük rá a padlizsánkarikákra, és tegyük ugyanabba a serpenyőbe amiben a zsemléket megpirítottuk. Kissé folyósítsuk meg a mozzarellát, sózzuk, borsozzuk meg és tegyük a zsemlekarikákra
Végezetül szórjuk meg egy kis szárított bazsalikommal.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!