BUNDÁS LAZAC SPENÓTTAL ÉS MANDULÁVAL

Sparchef 10/5. fordulójának 5 fix hozzávalója a következők lettek: leveles tészta, tojás, mazsola, mandula, tejföl. 
És ami Nálam készült belőle:

BUNDÁS LAZAC SPENÓTTAL ÉS MANDULÁVAL

Egy gyors, és finom ebéd, vagy vacsora azt hiszem ebben a rohanós időszakban mindenkinek jól jön.  A lazac és a spenót jól megfér egymás mellett, a spenóthoz hozzáadott mazsola nagyon jól passzol a tejfölös mandulabundához amit a leveles tésztás kéreg takar. 

Ez a recept több lépésben is elkészíthető: ha nem azonnal akarjuk tálalni, a lazaccsomagok előkészítve hűtőben tárolhatóak megsütésükig. HOZZÁVALÓK

1 csomag leveles tészta
1 db tojás
200 gramm mazsola
2x2 ek tejföl
2x2 ek darált mandula

140 gramm spenótlevél (mirelit)
250 gramm lazacszelet (2x125 gramm)

3-4 csavarásnyi tarka bors
1 kk őrölt szerecsendió
1 db citrom
1 marék saláta
2 db paradicsom

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200C fokra.
A mirelit spenótot olvasszuk ki, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Adjuk hozzá a mazsolát, sózzuk, borsozzuk meg, végül adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót.
A vékonyra nyújtott leveles tésztából két nagy csíkot vágunk: olyan széles és hosszú legyen, hogy a lazacszeletet kényelmesen bele lehessen csomagolni.
A tésztacsíkokat kenjük meg a tejföllel, majd szórjuk meg a ledarált mandulával. Tegyük rá a lazacot, úgy, hogy a tészta másik részét rá lehessen hajtani majd. Sózzuk, borsozzuk meg, majd tegyük a tetejére a spenót felét. Hajtsuk rá a tésztát, és zárjuk össze (nyomogassuk össze a széleinél). Kenjük meg a lazán felvert tojással, és 20 perc alatt süssük készre.

TÁLALÁS

A tányér  egyik oldalára tegyük a megsült lazacbatyukat, a másik oldalára a megmosott, leszárított és apróra vágott salátát, rá a felkarikázott citromot és a paradicsomot.  

1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez valami gyönyörűség!
A lazacot imádom.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!