Egy nagyon finom, gluténmentes habos almás süteményt készítettem, melyet rögtön meg is osztottam barátnőmmel, aki már írta is fel a hozzávalókat és az arányokat. Azt ígérte, már csinálja És este valóban a postafiókomban várt az emailt, hogy tényleg megcsinálta, szerinte is isteni és pofonegyszerű sütemény, és nagyon jól működik fehér liszt és master mix keverékével is. Ja, és Nála is bekerült a családi kedvencek gyűjteményébe.
Nyírfacukorral készül, a rizsliszttel készült verzió a glutén- és tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
2 egész tojás
2 ek vaníliaaroma
200 gramm rizsliszt v. 100 gramm fehér liszt és 100 gramm master mix
100 gramm nyírfacukor
250 ml kókusztej
1/2 csomag sütőpor
1 kk őrölt fahéj
A tetejére:
2 granny smith alma
3 tojás fehérje
2 ek nyírfacukor
ELKÉSZÍTÉS
A rizslisztet (vagy a lisztkeveréket) keverjük el a sütőporral.
A nyírfacukrot verjük fel habosra a tojássokkal, majd adjuk a sütőporral elkevert liszthez. Keverjük bele a kókusztejet, a vaníliaaromát, a fahéjat és keverjük a tésztát simára. Az almát pucoljuk meg, vájjuk ki a magházát, és szeleteljük fel. A masszát öntsük egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába, majd tegyük ki a tetejét az almaszeletekkel.
A tojásfehérjéket csipet sóval és nyírfacukorral verjük kemény habbá, majd simítsuk az almák tetejére, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük meg kb 30 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése