A VILÁG LEGEGYSZERŰBB NYERS EPERDESSZERTJE

Sokszor a nehezebb fogások után jólesne egy könnyű desszert. Pár perc alatt összeállíthatunk egyet a friss eperszemeket kihasználva. Akár azonnal is tálalható, de ha van időnk - érdemes - 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek!

Eritritollal készül, a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK

100 gramm eper
1 ek víz
1 tk modenai balzsamecet
1 kk eritritol
1 evőkanálnyi friss citromos kakukkfű
frissen őrölt tarka bors

1 kocka (cukormentes) csokoládé
1 kávéskanálnyi zöld citromhéj


ELKÉSZÍTÉS

Az epreket tisztítsuk meg, majd vágjuk négybe és tegyük egy kisebb tálba. Egy pohárkában keverjünk el 1 evőkanálnyi forró vizet 1 kávéskanálnyi eritritollal, majd adjuk hozzá a balzsamecetet is. Keverjük össze, majd kanalazzuk az epernegyedekre. Csavarjunk rá pár csavarásnyi tarka borsot, szórjuk meg a citromos kakukkfűvel, majd reszeljük rá a csokoládét és a zöld citrom héját.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!