Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is kiváló ez a finom, egészséges szendvicskrém, amely pillanatok alatt elkészíthető (általában vasárnapi) húslevesben főtt sárgarépából.
A krém a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
200 gramm (hús- vagy zöldség)levesben főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 tk natúr joghurt
1/2 kk dijoni mustár
1 kk kapor
só, frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A levesben főtt sárgarépát botmixerrel pürésítsük a fokhagymagerezddel együtt (ennek híján akár egy villával is többször áttörhetjük, és hozzáreszelhetjük a fokhagymát). Keverjük össze natúr joghurttal, majd ízesítsük sóval, borssal és a kaporral. Pirítósra kenve fogyasszuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése