RAKOTT KARALÁBÉ

A rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló "navet"-ból is elkészíthető .
Elő is készíthető, így csak sütőbe kell tolni, és már falatozható is.

A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, külön, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!


HOZZÁVALÓK


2 közepes karalábé
150 gramm darált marhahús
100 gramm csiperke gomba
1 babérlevél
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál majoránna
1 póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomkoncentrátum
só, frissen őrölt tarka bors
4 deci zöldségalaplé
250 gramm natúr joghurt
2 -2 evőkanál szőlőmagolaj


ELKÉSZÍTÉS

A gombákat és a póréhagymákat tisztítsuk meg, majd apróra vágva a szőlőmagolajon süssük zsírjára. Adjuk hozzá a darált húst, majd keverjük hozzá a pirospaprikát és a paradicsomkoncentrátumot, és öntsük fel az alaplével. Ízesítsük belereszelt fokhagymagerezddel, és a fűszerekkel.
A karalábét tisztítsuk meg, majd vágjuk fel nagyon vékonyra.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt.
Egy kisebb sütőtálat kenjünk ki a szőlőmagolajjal, majd rétegezzük egymásra a karalábészeleteket és a darált húsos rétegeket úgy, hogy karalábészelet kerüljün a tetejére. Sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük rá a natúr joghurtokat. Kenjük el rajta, majd előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!