GLUTÉNMENTES KÓKUSZOS KEKSZ

Gluténmentes csokoládés-kókuszos omlós kekszek 30 perc alatt.




 

Külön jó benne, hogy sütés előtt nem kell hűtőben pihentetni órákon keresztül, hanem összegyúrás után azonnal süthetőek is. Fél óra alatt mennyei, nagyon kókuszos és egyben csokoládés kekszet készíthetünk.
 
Kókuszcukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

70 gramm kókuszreszelék
85 gramm kukoricapehely
20 gramm kukoricakeményítő
30 gramm kukoricaliszt
50 gramm őrölt mandula
50 gramm cukormentes csokoládé
1/2 kk sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
125 gramm vaj
50 gramm kókuszcukor
1 tojás
1/2 dl tej
vaníliakivonat

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (légkeverés).
Tegyük egy késes mixerbe a kukoricapelyhet és a kókuszreszeléket, és daráljuk finomra.
A szobahőmérsékletű, puha vajat a kókuszcukorral, a vaníliával, és a tojással habosra keverjük.Öntsük hozzá a tejet, és a sütőporral és szódabikarbónával elkevert keményítőt, a darált mandulát, a lisztet és a kókuszreszelék-kukoricapehely darálmányt. Gyúrjuk össze, majd vizes kézzel  formázzunk kisebb gombócokat a masszából, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kissé lapítsuk le korongokká, és az előmelegített sütőben süssük készre 8-10 perc alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!