Túró nélküli túrós finomság. Bár már nem okoz a túrókészítés problémát itthon, ez a gombóc továbbra is natúr joghurtból készül, hisz olyan lett amilyennek lennie kell. Úgyhogy a csillagozott receptek közé került!
Nyírfacukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!
Nyírfacukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
500 gramm natúr joghurt (4x125 gramm)
3 ek nyírfacukor,
25 cl kukoricadara
2 egész tojás
olívaolaj
darált gluténmentes keksz
ELKÉSZÍTÉS
Egy edénybe öntjük a joghurtokat, és felforraljuk.
Ha már rotyog, tegyük bele a kukoricadarát és a nyírfacukrot, és folytonos kavargatás mellett főzzük sűrű masszává.
Ha összeállt, tegyük félre és hűtsük ki (érdemes néhányszor átkeverni, hogy hamarabb hűljön).
Tegyük fel a főzővizet, ezalatt befejezhetjük a gombócokat:
A kihűlt masszához adjuk hozzá a tojásokat, majd nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle, amelyeket az enyhén sós vízben főzzünk ki.
Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.
Szedjük ki szűrőkanál segítségével, és olajon megpirított darált gluténmentes kekszmorzsában hempergessük meg őket.
Nyírfaporcukorral és creme fraiche-sel (tejföllel vagy nature joghurttal) tálaljuk!
1 megjegyzés:
Aztaa! A túró nálunk is hiánycikk, de nem is hiányzik nekem, kivéve, ha gombócot ennék. Azt hiszem, ezt kipróbálom! Köszi!
Megjegyzés küldése