LÁNGOS (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS-, TEJ-, CUKORMENTES)

A gyerekek nagyon szeretik a lángost. Gondoltam megpróbálok egy többszörösen mentes lángost is elkészíteni. Nagyon finom lett, Én kisebb gyerekkézbe való korongokat készítettem, így ebből a negyed kilónyi lisztkeverékből 12 kisebb lángos lett.

Feltét nélkül a glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

250 gramm gluténmentes lisztkeverék
220 ml víz
200 gramm burgonya
25 gramm élesztő
1  csipet só


ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát héjastól főzzük meg, majd pucoljuk meg és villával törjük át.
A lisztet tegyük egy kelesztőtálba, morzsoljuk rá az élesztőt, adjuk hozzá a csipet sót, az áttört burgonyát, és a meleg víz folyamatos hozzáadagolása mellett gyúrjuk össze.

Meleg helyen kelesszük duplájára, majd forró olajban süssük ki a korongokat.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!