KÖNNYŰ RÉPATORTA (GLUTÉN-, TEJ-, LAKTÓZ-, SZÓJA-, FEHÉRCUKORMENTES)

Bár sokáig kimaradt a süteményrepertoárunkból a répatorta, azóta többféleképpen is készítettem már. Most egy nagyon könnyű, finom, glutén-, és tejmentes verzió készült eritritollal kb fél óra alatt (8-10 perc az összeállítása, és 20-22 perc alatt sütőtől függően a sülési ideje).

A glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



 HOZZÁVALÓK 


260 gramm megtisztított és lereszelt sárgarépa
130 gramm darált mandula
125 gramm eritritol vagy 100 gramm nádcukor
50 gramm hajdinaliszt
2 egész tojás
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja
3 cl olívaolaj
1 csipet só
1 kk őrölt fahéj
½ tk szódabikarbóna
½ kk őrölt szerecsendió
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
nyírfaporcukor a szóráshoz


 ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 180°C-ra.

A tojásokat robotgép turbó fokozatán verjük fel habosra az eritritol folyamatos hozzáadagolása mellett. Öntsük hozzá az olajat, csurgassuk bele a narancs levét, és a lereszelt héjának a felét kb (A többi a tetejére megy szórásként!). Egy tálban keverjük el a lisztet a többi száraz hozzávalóval, majd ezeket is adjuk kanalanként a masszához (közben dolgozzon a gép!). Végezetül keverjük bele a lereszelt sárgarépát is.

22 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába öntve az előmelegített sütőben süssük készre kb 20-22 perc alatt. (Tűpróba!)

Langyosra hűlve vagy hidegen a maradék narancshéjjal és nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!