Bár sokáig kimaradt a süteményrepertoárunkból a répatorta, azóta többféleképpen is készítettem már. Most egy nagyon könnyű, finom, glutén-, és tejmentes verzió készült eritritollal kb fél óra alatt (8-10 perc az összeállítása, és 20-22 perc alatt sütőtől függően a sülési ideje).
A glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
260 gramm megtisztított és lereszelt sárgarépa
130 gramm darált mandula
125 gramm eritritol vagy 100 gramm nádcukor
50 gramm hajdinaliszt
50 gramm hajdinaliszt
2 egész tojás
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja
3 cl olívaolaj
1 csipet só
1 kk őrölt fahéj
½ tk szódabikarbóna
½ kk őrölt szerecsendió
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
nyírfaporcukor a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 180°C-ra.
A tojásokat robotgép turbó fokozatán verjük fel habosra az eritritol folyamatos hozzáadagolása mellett. Öntsük hozzá az olajat, csurgassuk bele a narancs levét, és a lereszelt héjának a felét kb (A többi a tetejére megy szórásként!). Egy tálban keverjük el a lisztet a többi száraz hozzávalóval, majd ezeket is adjuk kanalanként a masszához (közben dolgozzon a gép!). Végezetül keverjük bele a lereszelt sárgarépát is.
22 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába öntve az előmelegített sütőben süssük készre kb 20-22 perc alatt. (Tűpróba!)
Langyosra hűlve vagy hidegen a maradék narancshéjjal és nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése