Egy nagyon finom kenyérre való kencét keverhetünk ki egyszerűen és gyorsan a pirítósra. Érdemes otthon elkészíteni, mert így legalább garantáltan tudjuk, hogy mi kerül bele. Nálunk most kacsamájjal készült, de ugyanígy készülhet liba-, vagy csirkemájból is.
Sokkal finomabb mint a bolti májkrémek, és tényleg gyorsan megvan!
A *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
450 gramm kacsamáj
4 ek kacsazsír
2 db közepes salottahagyma
4 ek kacsazsír
2 db közepes salottahagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 ek majoranna
2 ek majoranna
3 ek zsíros mandulatejszín
só, frissen őrölt tarka bors
½ kk őrölt szerecsendió
½ kk őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A salottahagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, és a kacsazsíron kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a megmosott májat, és süssük addig, míg a máj közepe még épp, hogy rózsaszín. Ízesítsük frissen őrölt tarka borssal, majorannával és őrölt szerecsendióval.
Ha kellőképpen megsült húzzuk félre, tegyük egy késes mixerbe, és pürésítsük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a tejszínt és akár azonnal még langyosan, egy kevés majorannával megszórva tálaljuk.
Ha nem akarjuk azonnal kínálni, zárható üvegben 2 hétig hűtőszekrényben tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése