PIKK-PAKK PANINI (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Friss, kívül kérges, roppanós, belül puha és telis-telis finom magokkal. Jól hangzik? Ez egy óra alatt el is készíthető: az előkészítése kb 10 perc, a pihentetése fél óra, a sütés kb 20 perc.

A glutén-, laktóz-, szója-, tejmentes diétákban - ha elhagyjuk a kenéshez a tojást, akkor a tojásmentesben is - fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 



 HOZZÁVALÓK 


400 gramm Schar "B" lisztkeverék
40 gramm teljes kiőrlésű rizsliszt
1 tk amarant
1 tk lenmag
1 tk chia mag
1 tk mák
1 tk quinoamag
1 tk útifűmaghéj
1,5 kk só
42 gramm friss élesztő
1 ek méz
2 ek olívaolaj
1 tojássárgája a kenéshez (elhagyható)
370 ml meleg víz


 ELKÉSZÍTÉS 


Az élesztőt futtassuk fel a víz felével és a mézzel.
Egy kisebb tálba tegyük a magokat, és kanalazzunk rá 4-5 evőkanálnyi meleg vizet, és tegyük félre. A maradék vízzel keverjük el az útifűmaghéjat egy kelesztőtálban. (Akkor jó ha már zselésedik). 
Adjuk hozzá a liszteket, a sót, az olívaolajat, a felfuttatott élesztőt és a beáztatott magokat. Alaposan gyúrjuk össze, majd meleg helyen letakarva pihentessük fél órán keresztül.

A sütőt melegítsük elő légkeveréses fokozaton 250°C-ra. Tegyünk az aljába egy tálban vizet (ez segít majd  paniniknek, hogy szép magasra feljöjjenek). A tésztát gyúrjuk át, és formázzunk belőle kis paniniket. 

Sütőpapírral bélelt tepsire rakva süssük készre kb 20 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!