A hal nagyon megosztó mind a gyerekek mind a felnőttek körében.
Nálunk mostanság a hal alakú hal nem igazán tartozik a gyerekek
kedvencei közé. Fasírtba darált verziót viszont lelkesen ették. Az
ebben a fogásban is használt lazac áldásos hatásairól >>ITT<<
olvashattatok.
A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot
nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (8 db koronghoz)
140 gramm lazacfilé
100 gramm zeller
1 salottahagyma
1 ek
glutén-, és tejmentes majonéz
1 kk gluténmentes dijoni mustár
1/2 kezeletlen
héjú bio citrom leve és lereszelt héja
1 egész tojás
50 gramm glutén- és
cukormentes kukoricapehely
só, frissen őrölt tarka bors
1 ek kaporlevél
1 ek apróra vágott bazsalikom
1/2 kk őrölt szerecsendió
gluténmentes
zsemlemorzsa a forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS
A lazacfilét tegyük egy késes aprítóba a zellerkockákkal, a megtisztított
fokhagymával és salottával együtt. Pürésítsük össze, üssük bele a
tojást, majd keverjük hozzá a kukoricapelyhet. Ízesítsük sóval, borssal,
a zöldfűszerekkel és a szerecsendióval. Keverjük össze a majonézzel és
a dijoni mustárral (egy puha masszát kell kapnunk!), majd két kanál
segítségével készítsük belőle gombócokat, amelyeket óvatosan
forgassunk meg a gluténmentes zsemlemorzsában.
Tegyük a fasírtokat az actifry alsó edényébe, és egy mérőkanálnyi
olajjal 15 perc alatt süssük készre! Vagy: bő zsiradékban süssük ki.
További kevés hozzávalós, és gyors ebéd, gyors vacsora, gyors édesség receptekért kattints ide >>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése