A francia pékségek polcain – gyerekeim nagy örömére – mindig
megtalálhatóak a nagy, kb felnőtt tenyérnyi méretű csokoládés
kekszek. Próbáltam itthon is elkészíteni a blogon is oly kedvelt
lenmagos csokoládés keksz alapján. Az eredmény nem hogy
ugyanolyan jó lett mint a pékséges, de még sokkal finomabb is!
Légiesen könnyű, és nagyon-nagyon csokis. Így csak jó lehet!
Ez a mennyiség 10 db nagyméretű korong, vagy 18-20 db normál
méretű korongoz elegendő.
Csokoládétól függően a vegán, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
100 gramm csokoládé (minimum 60°%os)
50 gramm eritritol
45 gramm szezámmagliszt
45 gramm kókuszzsír
kb 40 gramm aszalt gyümölcs (nálam most áfonya)
1 banán
1 ek cukrozatlan kakaó
1 kk szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra.
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A
tűzről félretéve – folyamatos kevergetés mellett – várjuk meg míg
langyosra hűl, majd keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és a többi
hozzávalót is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat halmozunk, és
kissé lelapítjuk (hagyjunk nagyobb helyet közöttük, mert elterülnek).
A 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt.
(Hagyjuk a tepsiben kihűlni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése