VEGÁN SZEZÁMMAGLISZTES KEKSZ (MINDENMENTES*)

A francia pékségek polcain – gyerekeim nagy örömére – mindig megtalálhatóak a nagy, kb felnőtt tenyérnyi méretű csokoládés kekszek. Próbáltam itthon is elkészíteni a blogon is oly kedvelt lenmagos csokoládés keksz alapján. Az eredmény nem hogy ugyanolyan jó lett mint a pékséges, de még sokkal finomabb is! Légiesen könnyű, és nagyon-nagyon csokis. Így csak jó lehet! 

Ez a mennyiség 10 db nagyméretű korong, vagy 18-20 db normál méretű korongoz elegendő. 

Csokoládétól függően a  vegán, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK 


100 gramm csokoládé (minimum 60°%os) 
50 gramm eritritol 
45 gramm szezámmagliszt 
45 gramm kókuszzsír 
kb 40 gramm aszalt gyümölcs (nálam most áfonya) 
1 banán 
1 ek cukrozatlan kakaó 
1 kk szódabikarbóna 


ELKÉSZÍTÉS


Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra. 
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A tűzről félretéve – folyamatos kevergetés mellett – várjuk meg míg langyosra hűl, majd keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és a többi hozzávalót is. 
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat halmozunk, és kissé lelapítjuk (hagyjunk nagyobb helyet közöttük, mert elterülnek). A 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt. (Hagyjuk a tepsiben kihűlni!)






Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!