RAKOTT GOFRI

Szeretek mindig annyit sütni-főzni, amennyi aznap, maximum másnap elfogy. Sajnos néha túlméretezem az adagunkat, ilyenkor szeretem valami másmilyen formában tálalni a "maradékot". 
Így jártam a tegnap előtti gofrival is. Gondoltam elkészítem belőle a mai ebédhez a desszertet.



HOZZÁVALÓK


1 cs. vaníliás puding
tej
barna cukor
meggybefőtt
1 marék dió 


ELKÉSZÍTÉS


Tegyük egy tál aljára egymás mellé a gofrikat. A zacskón lévő utasítás szerint készítsük el a pudingot (egy nagyon picit hígabbra is csinálhatjuk, mert a tészta úgyis magába fogja szívni a "felesleget"). A gofrira pakoljuk rá a lecsepegtetett meggybefőttet, majd az egészet öntsük nyakon a pudinggal, és szórjuk meg a durvára tört dióval.  
(Én a diót úgy töröm, hogy egy zacskóba teszem a dióbeleket, és a konyhapulton egy húsklopfolóval óvatos mozdulatokkal apróbbra zúzom).
Hagyjuk - a puding miatt - kihűlni és már ehető is. Nagyon finom és gyors sütemény.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!