SAJTOS GNOCCHI (GLUTÉN-, LAKTÓZ-, TOJÁSMENTES)

Kevés hozzávalóból, gyorsan és nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval jár ez a finom gnocchi. Nálam most csak ementáli sajttal készült, de nagyon finom ha többféle sajtot teszünk rá (többek között mozzarellát is, mert attól jó "nyúlós" lesz.)

Laktózmentes sajtokból és tejből is készíthető, ekkor kicsit több sót érdemes belerakni.

A gnocchitól függően, a glutén-, tojásmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK


1/2 liter tej
500 gramm gnocchi
só, őrölt fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió
reszelt sajt (ementali)


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 200℃-ra.
Egy sütőtálba öntsük a tejet, adjuk hozzá a sót, az őrölt fekete borsot, és az őrölt szerecsendiót. Tegyük bele a gnocchit, és alaposan forgassuk össze. Szórjuk meg reszelt sajttal és kb 30 perc alatt süssük készre. (Akkor jó amikor már kissé megpirult a tetején a sajt!) 




1 megjegyzés:

Ildy írta...

Hehe:) Én is szeretem ezeket a komoly iránymutatókat.
A gnocchit (és a tésztát úgy általában) imádom így, sajttal összesütve. Guszta!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!