HOZZÁVALÓK
2 tojás
30 dkg teljeskiőrlésű liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
egy csipet só
1 kávéskanál barna cukor
a sütéshez:
2-4 evőkanál olívaolaj
15 deka őrölt mandula
3 csomag bourbon vaníliás cukor
áfonya lekvár
creme fraiche
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljeskörlésű liszttel egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is.
Utána legalább egy óra hosszat pihentetjük.
A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és egyszerre egy merőkanálnyit öntünk a sütőbe, és elfolyatjuk benne úgy, hogy egyenletesen szétterüljön.
Mindkét oldalát megsütjük, majd egy olíva olajjal kikent sütőtálba tesszük.
Az első réteget a cukorral elkevert darált mandulával megszórjuk, majd ha a következő a palacsinta is megsült, akkor rátesszük.
Ezt megkenjük creme fraiche-vel, és lekvárral.
Majd így tovább a többi réteggel is.
Forró sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt összesütjük.
Ha megsült egy tálra borítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, de akár porcukorral is megszórhatjuk.
És szeletekre vágva már kínálhatjuk is.
1 megjegyzés:
Húúú erre nagyon jóóó ránézni...!!! Az a csoki a tetején...
Megjegyzés küldése