HOZZÁVALÓK
Bárányhoz:
2 szelet báránykaraj
2-3 ek fokhagymás olíva olaj
5-6 egész szem tarka bors
3-4 rozmaring ág
Salottás vinaigrette-hez:
1 közepes fej salotta2 kk málnás borecet4 ek. olívaolaj1 kk dijoni mustáregy cipet sófrissen őrölt bors
spárga-sárgarépa mousse-hoz:
150 gramm sárgarépa
150 gramm spárga
1 tojás
12,5 cl tejszín
só,bors, egy késhegynyi őrölt szerecsendió
vaj
ruccola saláta (salade de roquette),
paradicsom
snidling
ELŐKÉSZÍTÉS
Egy zárható dobozba tegyük be a bárányszeleteket, öntsük rá a fokhagymás olívaolajat, szórjuk meg az egész tarka borsszemekkel. Alaposan forgassuk át, hogy mindenhol egyaránt érje az olaj, majd tegyük rá a rozmaringágakat. Lefedve felhasználásig hűtőben tárolhatjuk.
ELKÉSZÍTÉS
SALOTTÁS VINAIGRETTE:
- Tegyük tálkába a hozzávalókat (a salotta hagyma nélkül), és egy villa segítségével homogenizáljuk (olyan mozdulatokkal, mintha a tojást vernénk fel).
- Majd adjuk hozzá az apróra vágott salotta hagymát.
SPÁRGA-SÁRGARÉPA MOUSSE:
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A spárgát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és lobogó sós vízben (külön-külön) megfőzzük.
- Egy tálba összekeverjük a tojást és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.
- Ha megfőtt a spárga és a sárgarépa, leszűrjük és egy-egy magasabb falú edénybe tesszük. Rákanalazzuk a tojásos masszát elosztva a mennyiséget a két tál között, és botmixerrel pürésítjük.
- Vajjal kenjünk ki 2 kisebb tálkát, és kanalazzuk bele először a sárgarépás pürét, majd a spárgásat is rá. A másik formánál ugyanígy.
- Vízfürdőbe téve 180 fokon 20-25 percig süssük (tűpróba).
- A kész mousset óvatosan körülvágva tányérre borítjuk (ha kellőképpen megsült, egybe kell kijönnie a formából!)
BÁRÁNYSZELETEK ELKÉSZÍTÉSE:
Egy forró serpenyőbe tesszük a bárányszeleteket, és mindkét oldalát szép barnára sütjük. Amikor megfordítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és a bárányhússal együtt sütjük.
TÁLALÁS
Tálaláskor a ruccola ágyra kanalazunk egy-egy evőkanál vinaigrette szószt, majd rátesszük a bárányszeleteket és a rozmaringágakat. Mellétesszük a mousse-t és snidlinggel díszítjük.
1 megjegyzés:
Ez a mousse finom lehet, le is mentettem, ki kell próbálnom :-)
Megjegyzés küldése