SÜLT ZSEMLE




HOZZÁVALÓK

kb.: 10 száraz zsemle
2 hagyma (1 póréhagyma)
1 liter tej
6 tojás
10 dkg teljeskiörlésű liszt
1 ek só
2 kk bors (fehér)
egy csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
A zsemlét azonos nagyságú kockákra vágjuk. 
A póréhagymát felaprítjuk és pár kanál (4-5) olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a kockákra tesszük. A tojást és a tejet elkeverjük, és szintén megy a zsemlekockákra. A petrezselymet felaprítjuk és azt is hozzáadjuk. Az egészet állni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, majd tegyük bele a masszát, és alaposan nyomkodjuk bele. 
35-40 perc alatt összesütjük.

TÁLALÁS

Akár magában is ehetjük tejföllel/joghurttal nyakon öntve, de kiváló körete lehet egy vadasnak is.  


3 megjegyzés:

Beastie írta...

van ennek valami másik neve is, nem ? amúgy nagyon jól néz ki, pórét mindenbe :) csak sajnos nincs itthon zsemle, száraz meg mégúgy se! különben megcsinálnám

ChezSandra írta...

nem tudom, Nálam véletlenül alakult ez... zsemlegombócot akartam, de még hozzátettem inkább két tojást, és megsütöttem.

A póréhagymáról pedig csak azt tudom mondani, hogy MINDENBE!!!!
És szinte csak azt használok. (mondjuk itt kint nem olyan horror áron megy, mint otthon Mo-n...)

szio írta...

Szia Sandra,

Szintén Fro-ból írok. A recept kapcsán jutott eszembe egy kérdés:
Van esetleg ötleted, hogy mákos gubához milyen péksüteményt használjak?
A kis, bolti petit pain-ek ugyan édeskések, de nekem túlzottan (arról nem is beszélve, mi minden van benne), és nincs az a jó kérgük sem, a baguette-félék pedig nekem már túl sósak egy jó gubához...

előre is köszi :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!