TÉSZTACSODA



HOZZÁVALÓK




10 deka fokhagymás-spenótos spagetti 
1 evőkanál fokhagymás olívaolaj
1 kisebb csokor petrezselyem
10 deka zöldborsó (mirelit)
1-2 szelet vékonyra szeletelt füstölt sonka
2 evőkanál zsírszegény tejszín
3-4 koktélparadicsom
só, bors, 
olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy kisebb edénybe felteszünk vizet forralni, majd ha már rotyog, beleteszünk 1 ek sót, és forrástól számított 2-3 perc alatt megfőzzük benne a zöldborsót. Leöntjük a vizet róla, és felöntjük hideg vízzel, majd félrerakjuk.
  2. A tészta főzővizét is felrakjuk főni, majd amikor már lobog a víz lezárjuk, megsózzuk, hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a tésztát, és lefedjük. (Addig hagyjuk amíg a csomagoláson írva van). 
  3. Közben gyorsan elkészítjük a "szószt": egy serpenyőbe beleöntjük a fokhagymás olívaolajat, rátesszük a sonkát, zsírjára sütjük, majd  hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a tejszínt, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót majd a tészta főzővizéből is egy merőkanálnyival. Pár perc alatt összefőzzük, majd a leszűrt tésztára kanalazva és apróra vágott paradicsommal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!