Villámgyors ebéd kevés hozzávalóból 10 perc alatt mentesen!
HOZZÁVALÓK
10 deka fokhagymás-spenótos spagetti
1 evőkanál fokhagymás olívaolaj
1 kisebb csokor petrezselyem
10 deka zöldborsó (mirelit)
1-2 szelet vékonyra szeletelt füstölt sonka
2 evőkanál zsírszegény tejszín (laktózmentes)
3-4 koktélparadicsom
só, bors,
olívaolaj
Egy kisebb edénybe tegyünk fel vizet forralni, majd ha már rotyog, tegyünk bele sót, és forrástól számított 2-3 perc alatt főzzük meg benne a zöldborsót. Öntsük le a vizet róla, tegyük hideg vízbe , majd rakjuk félre.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson szereplő idő alatt.
Közben gyorsan készítsük el a "szószt":
egy serpenyőben a fokhagymás olívaolajon süssük "zsírjára" a sonkát, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, elkeverjükhozzá a tejszínt, a leszűrt zöldborsót majd a tészta főzővizéből is egy merőkanálnyit.
Közben gyorsan készítsük el a "szószt":
egy serpenyőben a fokhagymás olívaolajon süssük "zsírjára" a sonkát, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, elkeverjükhozzá a tejszínt, a leszűrt zöldborsót majd a tészta főzővizéből is egy merőkanálnyit.
Pár perc alatt összefőzzük, majd a leszűrt tésztára kanalazva és apróra vágott paradicsommal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése