TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTTEL KÉSZÜLT GYORS LÁNGOS

A strandolások elengedhetetlen programja a lángos evés.  De ezt könnyen megtehetjük otthon is egyszerűen, a gyors, joghurtos lángossal. Valóban nagyon gyors, mert az összegyúrás után csak annyira érdemes letakarva félretenni, amíg előkészülünk a sütéséhez és a kiszedéshez. Nem beszélve arról, hogy javarészt teljes kiőrlésű lisztet használunk hozzá


HOZZÁVALÓK

2 doboz nature joghurt
400 gramm teljes kiőrlésű liszt
100 gramm fehér liszt
100 gramm burgonya
1 zacskó szárított élesztő


olaj a kisütéshez
sajt, tejföl

ELKÉSZÍTÉS

Mossuk és tisztítsuk meg a burgonyát, majd felkockázva sós vízben főzzük meg.
Ezalatt tegyük egy (kelesztő)tálba a hozzávalókat gyúrjuk össze tésztává (időközben hozzáadva a megfőtt és áttört burgonyát), és lefedve tegyük félre addig, amíg előkészülünk a sütéshez.

Borítsuk egy lisztezett deszkára a tésztát, majd alaposan gyúrjuk át, és nyújtsuk 5 mm vastagra. Egy nagy fánkszaggatóval szúrjunk ki korongokat, majd egy nyújtófával nyújtsuk vékonyra. (Kézzel is széthúzhatjuk, ha elszakadna, nem baj).

Forró olajban pillanatok alatt készre sütjük, sajttal és tejföllel kínáljuk 

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

A lángos (is) nagyszerű!
Légyszíves, nézz be hozzám!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!