SÜLT OSZTRIGA (GLUTÉN-, TEJ-, SZÓJA-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

Ha osztriga evésről beszélünk, leginkább a nyers állat elfogyasztására gondolunk. De nem csak ez az egy fogyasztási módja van. Sütve is elkészíthetjük, a héjában való tálalás pedig külön különlegessé teszi.
A következő recept FF - vagyis Férj Főz - kategóriás. Igen-igen, ez a remekmű Férj leleményességének köszönhetően került az asztalra :) 

Ez a kevés hozzávalós finomság a glutén-, tej-, szója-, és a hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!




HOZZÁVALÓK

6-7 db felnyitott osztriga
2 tojás
1 ek gluténmentes zsemlemorzsa
2 ek apróra vágott petrezselyem 
3-4 csavarásnyi tarka bors


ELKÉSZÍTÉS


Az osztrigákat óvatosan nyissuk fel, majd tegyük félre. Üssük fel egy tálba a két tojást, az apróra vágott  petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tarka borsot. Keverjük össze, majd kanalazzuk az osztrigák húsára.  
220 C fokos sütőben 5-8 perc alatt süssük készre.



8 megjegyzés:

4Gyerek írta...

ugye ez szerepelt valamikor a FB-on kérdés formájában?

ChezSandra írta...

igen, csak elfelejtettem feltenni. De most felkerült.

Bors and Pepper írta...

Nem tudom, hogy meg tudnám-e enni, de nagyon jól mutat a képeken :)

Hobbychef írta...

Ez tényleg különleges. Gratulálok a férjednek. Én is csak nyersen ettem eddig, citrommal és jól behűtött pezsgővel.

ChezSandra írta...

Judit! Abszolut nem érezhető rajta az osztriga "íz". Nagyon finom, de teljesen más mint a "sima".

ChezSandra írta...

HobbyChef, azért a vinaigrette-s versiot is ajánlom, Én úgy még jobban szeretem. Persze a pezsgő az jár hozzá.

Alexa Christi írta...

Szandra! Ez most "kiütött" így korán reggel! :))
A gyönyörűségtől! :))Imádom!

ChezSandra írta...

kerestem a "like" gomboooooot!!!! Örülök, hogy tetszett :)
Nekem még ízlett is ;)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!