TÚRÓS-TONHALAS TEKERCS

A SparChef 3. fordulójára készült ez a finomság is (a TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI is).
Ha tetszik, kérlek szavazz a receptemre >> ITT <<

A mostani 5 FIX hozzávaló: olaszrizling, tonhal olívaolajban, tészta, tehéntúró, olívaolaj.
És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, snidling és kapribogyó.


Íme egy olyan étel, amely magában ötvözi a ropogtatnivaló előételt, egy kis pizzácskát, és egy finom tonhalas túrós kencét. 
Mindenkinek ajánlom aki vendégvárónak vagy akár egy gyors finom vacsorának valót keres.

A következő recept 20 darab TÚRÓS-TONHALAS TEKERCS elkészítéséhez elegendő mennyiség.



HOZZÁVALÓK

10 deka spagetti
90 gr tonhalkonzerv
20 dkg túró 
kb 1 deci olívaolaj (a sütéshez)
1 deci fehérbor (rizling)

1 tk. mustár 
1 tk kapribogyó
1 kiscsokor snidling 
1 tk citromlé 
1 kk só 
1 kk őrölt tarka bors


ELKÉSZÍTÉS

Tegyük fel a TÉSZTA főzővizét, majd ha forr, a zacskón lévő utasítás szerint főzzük "al dente"re.
Ezalatt készítsük el a KRÉMet:
Tegyük egy késes mixerbe a tonhalat, a túrót és a kapribogyót, majd pürésítsük. Keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, a fehérbort, a mustárt, sózzuk, majd borsozzuk meg és tegyük hűtőbe.

A megfőtt tésztát szűrjük le és hagyjuk alaposan lecsöpögni (érdemes nedvszívó papírt használni).
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és amikor már forró, tegyük bele a spagettiből készült kis tekercseket. (Kb 20 adag kis "pizzácska" lesz belőle). A tekercseket szedjük nedvszívó papírra, hogy leszívja róla a felesleges zsiradékot. 

TÁLALÁSkor

A mini tekercsekre kanlazzunk kb egy púpozott evőkanálnyi kencét, és akár azonnal, akár később tálalható.

Megjegyzések

martinelli üzenete…
Szia!

Nagyon jó ötlet! Én is sütöttem ki így ropogóst, de csak magára.

Népszerű bejegyzések