LÉLEKMELENGETŐ PARADICSOMLEVES

Gondolom más kisgyerekes is találkozik a problémával: bármilyen finomat is készít, a gyermek még sem hajlandó megenni. 
Az ilyen és ehhez hasonló esetekre szerencsére van a tuti befutó recept, amolyan jolly joker, amit mindig be lehet dobni szorult helyzetben. De nem csak a gyerekek kanalazzák szívesen, ebben a borongós időben ez a leves egy kis nyári napsütést csal a lelkünkbe is.
Az elkészítése nagyon egyszerű, fél óra alatt elkészíthető, úgyhogy ajánlom mindenkinek.  

Ezért is örültem a SparChef 10/4 fordulójának, ahol az 5 kötelező hozzávaló a következő volt: olívaolaj, pannónia sajt, ketchup, rizs, és comb sonka.
És ami ezekből készült:
LÉLEKMELENGETŐ PARADICSOMLEVES

Amennyiben tetszik a recept, örülnék >> ITT << a szavazatoknak!!



HOZZÁVALÓK

2 ek ketchup
6 deka főtt rizs
6 deka sonka
1 ek olívaolaj
6 deka sajt

1 ek natur joghurt
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,7 l paradicsomlé
1 tojás
só, bors
bazsalikom


ELKÉSZÍTÉSE

A rizst főzzük meg, közben a sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
Egy tálba tegyük a ledarált sonkát, a lereszelt sajtot, egy evőkanál joghurtot, a tojást és a főtt rizst. Alaposan forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyi bazsalikomot.
Egy (5 cmes átmérőjű) szilikon muffinforma mélyedéseibe kanlazzuk a masszát, és 200 C fokon süssük készre. 
Amíg sülnek, készítsük el a levest: 
A megtisztított vörös és fokhagymát vágjuk fel apróra. Egy edénybe tegyünk 2 ek olívaolajat, majd a hagymákat fonnyasszuk meg rajta (óvatosan, hogy ne égjen meg!). Öntsük fel a paradicsomlével, és 2-3 deci vízzel (a paradicsomlé sűrűségétől függően).
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a ketchupot, majd szórjuk meg 2-3 evőkanálnyi szárított bazsalikommal. Hagyjuk egyet rottyanni, majd zárjuk le és tegyük félre.

TÁLALÁS

A tálakba mert paradicsomleves mellé kínáljuk a langyosra hűlt kis muffinokat.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!