VENDÉGVÁRÓ POHÁRKRÉM

Ez a pohárkrém ismét a Sparchef receptversenyre készült.

Az 5 fix hozzávaló továbbra is: ketchup - sonka - sajt- olívaolaj - rizs. És ami lett belőle:


VENDÉGVÁRÓ POHÁRKRÉM
Ha tetszik a recept, kérlek >> ITT << szavazz! Köszönöm!

Előételként, vagy akár vendégváróként is kitűnően felszolgálható a következő pohárkreáció.
Elkészítése nem vesz igénybe fél órát sem, és akár kínálás előtt is jóval korábban elkészíthető (ahogy időnk engedi)!



HOZZÁVALÓK

10 deka főtt rizs
3 ek ketchup
2 ek olívaolaj
10 deka sonka
2 deka sajt

3 tk natur joghurt
2 ek krémsajt
1 gr só
1 gr bors
8 db bazsalikom levél

ELKÉSZÍTÉS

A rizst 2 ek olívaolajon pirítsuk fehérre sózzuk meg, majd öntsük fel vízzel, és főzzük meg.
Tegyük egy késes mixerbe a sonkát, a ketchupot, a kb 4 db felszeletelt bazsalikomlevelet, borsozzuk meg, majd homogenizáljuk.
A megfőtt rizst tegyük késes mixerbe, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a joghurtot majd pürésítsük!


TÁLALÁSkor

Tegyünk ki két poharat, majd az aljába kanalazzuk bele, nyomogassuk le a rizses massza felét-felét arra ügyelve, hogy egyenletesen eloszoljon, ne legyen levegős!
Tegyük rá a ketchupos sonkamasszát egyenletesen lelapítva, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Díszítésképpen szúrjunk a közepébe bazsalikomleveleket, és kínálásig tartsuk hűtőben!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!