Nagy kedvenc a sütőtök. Bár az apró talpúak ha lehet, inkább kihagynák, mi felnőttek szeretjük. Most már mindketten, mert sikerült megszerettetni Férjjel is. Nah nem volt nagy munka, csak meg kellett kóstolnia, mert mint az szokás ha az ember valamit nem szeretett egyszer, arra csípőből kijelenti, hogy "nem szeretem". A sütőtökkrémleves mindkét variációja (sütőtök krémleves I, sütőtök krémleves II ) szerencsére kerülhetett asztalra eddig is.
A következő sütőtök recept nagyon finom, gyorsan elkészíthető és akár magában is megállja a helyét egy finom őszi/téli vacsoraként, de akár köretként is kínálhatjuk húsok mellé is.
HOZZÁVALÓK
1 kisebb sütőtök
kakukkfű
só, bors,
olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A majdnem megsült tököket tegyük 200°Cra előmelegített sütőbe, hogy teljesen elkészülhessenek, vagyis omlóssá sülhessenek.
TÁLALÁSkor
MEGJEGYZÉS
1 megjegyzés:
Mi is szeretjük a sütőtököt köretként.
A csili-narancslé-kakukkfű is finom, meg a provanszi fűszerkeverékkel is.
Megjegyzés küldése