Újabb péntek, és ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Csak hogy ne maradjunk édesség nélkül hétvégére. Most egy nagyon finom, és mutatós tortát hoztam. A tél végére maradt almákat nagyon jól fel lehet hozzá használni, egy kis calvadossal megbolondítva. Szép, finom, mutatós!
HOZZÁVALÓK
200 gramm vaj
150 gramm fehér liszt
150 gramm tk liszt
50+10 gramm nádcukor
4+2 db alma
0,7(-1) dl víz (a liszttől függ)
1 evőkanál ecet
1 csipet csipet só
1 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
2 tk vaj (a forma kikenéséhez)
0,5 dl calvados
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a liszteket a robotgép táljába, adjuk hozzá a puha vajat, az ecetet és a sót. Alaposan gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagságúra és tekerjük fel. Csomagoljuk folpackba, majd tegyük felhasználásig hűtőbe!
Az almákat (4 db) alaposan mossuk meg, hámozzuk, majd reszeljük le pépessé.
A maradék almát (2 db) karikázzuk fel!
Az almapürét keverjük el az 50 grammnyi nádcukorral, majd ízesítsük az őrölt gyömbérrel, és a fahéjjal.
Rakjuk egy vajjal kikent pite sütő tálba a tésztát, majd kanalazzuk rá az almapürét.
Tegyük a tetejére az almaszeleteket, szórjuk meg a maradék nádcukorral, majd 200°Cra előmelegített sütőben süssük kb 15-20 percig.
FLAMBÍROZÁShoz
Ha már nem lángol öntsük az almatortára, és hagyjuk langyosra hűlni!
MEGJEGYZÉS
Az elkészített tészta azonnal felhasználható, de még ha van rá lehetőség érdemes egy éjszakára (minimum) hűtőbe tenni.
1 megjegyzés:
Szia Szandra! A torta még mindig csodaszép!
Szeretnélek egy játékba invitálni, amit Csupa Csokit indított útjára:
http://izemlekek.blogspot.com/2012/03/husveti-ajanlo-jatek.html
Ha van kedved, csatlakozz hozzánk!
Üdv:
Anita
Megjegyzés küldése