PROVENCE-I AVOKÁDÓS RÁKSALÁTA (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TOJÁSMENTES)

Kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészíthető ez a remek fogás akár ebédre akár vacsorára is!


A glutén-, liszt-, laktóz-, tojásmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK


100 gramm koktélrák
1 citrom
1 deci laktózmentes tejszín
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só,bors, őrölt szerecsendió
olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS


Egy kis edényben közepes fokozaton egy-két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a kis koktélrákokat (nyugodtan lehet fagyasztottan is beletenni), majd adjuk hozzá a fél citrom levét. 
Sózzuk, borsozzuk meg, majd ízesítsük a fűszerkeverékkel. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.

Tegyük egy tálra a madársalátát, helyezzünk rá egy fél avokadót, és a kivett mag helyére kanalazzuk a szószos rákokat.

Behűtött Sauvignon Blanc tökéletes választás hozzá .


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!