LISZTMENTES TÚRÓTORTA

Ha péntek, akkor édes péntek, csak hogy hétvégére se maradjunk finomság nélkül... Ennek keretén belül most egy finom túrótorta készült xylitollal, és kukoricadarával. A kukoricadara helyett használhatunk pudingport is!
Nyírfacukorral készül, a glutén-, lisztmentes diétákba beilleszthető.



HOZZÁVALÓK

350 gramm túró
2 ek natur joghurt
1 evőkanál vaníliaaroma
10 deka xylitol
4 tojás
4 púpozott evőkanál kukoricadara v. 1 csomag (cukrozatlan) vaníliás puding 
1 teáskanál fahéj
1 lime leve és reszelt héja
csipet só

vaj, kukoricadara, (a forma kikenéséhez)

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
Válasszuk ketté a tojásokat. Egy tálba tegyük a sárgájukhoz a xylitolt, és keverjük habosra. Adjuk hozzá a túrót, a natur joghurtot, a fahéjat, a lime levét és reszelt héját, valamint a kukoricadarát. Alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a túrós masszához.

Öntsük egy kerek tortaszilikonformába (24 cm) a masszát, és kb 30 perc alatt süssük készre. 

Ha nincs szilikon formánk, akkor egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki, szórjunk bele egy evőkanál kukoricadarát, majd oszlassuk el benne a morzsát, és öntsük bele a masszát. 
Légkeveréses sütőben 170-180 fokon 30 perc alatt kész (tűpróba!!!)


1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Kedves Sandra!
Ezt a sütit megsütöttem, és nálunk nagy sikere volt.
Beírtam a blogomba, természetesen belinkeltelek.
Itt is köszönöm a remek receptet!IsI

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!