KÁPOSZTÁS-ALMÁS BATYU (LISZTMENTES)

Elsőre lehet kicsit meghökkentő a párosítás, de hátha pont ezért fogjátok kipróbálni! A "sütemény" tésztáját a káposztalevél adja, az alma pedig a mandulával együtt a töltelék. A káposztás kosarat nem kell megenni ha valaki ódzkodik tőle, bár szerintem fantasztikusan passzolt az almához.

A díszítéshez használt natúr joghurtot elhagyva: a glutén-, liszt-, tojás-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható! Eritritollal készül!




HOZZÁVALÓK

2 káposztalevél
1 granny smith alma
1,5 kk eritritol
0,5 kk őrölt szerecsendió
0,5 kk őrölt fahéj
0,5 kk őrölt gyömbér
2 kk vaníliaaroma
2 ek szeletelt mandula
fél citrom lereszelt héja

díszítéshez:
1-1 kk natúr joghurt
csokoládéforgács a díszítéséhez


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 220°Cra (légkeveréses fokozat)
A káposztalevelekből a vastag, erős eret vágjuk ki, majd tegyük egy pl tartelette formába.



Az almát pucoljuk meg, szúrjuk ki a közepét, majd szeleteljük fel vékony cikkelyekre. Oszlassuk el fele-fele arányban a káposztalevelek közepén. A fűszereket keverjük össze az eritritollal, majd hintsük meg vele az almahalmokat. Locsoljuk rá a vaníliaaromát, reszeljük rá a citrom héját és szórjuk meg a szeletelt mandulával. 

Rögzítsük batyunak fogpiszkálókkal. 


Fedjük le alufóliával, és az előmelegített sütőbe tolva süssük 15 percig, majd vegyük le az alufóliát, és süssük még 2-3 percig. Natúr joghurttal és csokoládéval megszólva tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!