MÉREGTELENÍTŐ SMOOTHIE

Minap egy nagyon találó, és frappáns Voltaire idézetbe botlottam, amely így hangzott: "Elhatároztam, hogy boldog leszek, mert az jót tesz az egészségemnek..." Nagyon jónak, és találónak éreztem, így miközben a fülemben csengettek ezek a szavak a következő nagyon egészséges, és méregtelenítő smoothiet készítettem pár perc alatt céklából, sárgarépából és zellerszárból.
Mivel Nálunk a céklát előfőzve árulják, így azt használtam. De nyers gumóval még egészségesebb. A cékla jótékony hatással van a májra, a zeller az emésztésre, a sárgarépa pedig a karotinjai révén az immunrendszer erősítésére, valamint védenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben, és nem utolsó sorban a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepet tulajdonítanak neki.
Ezen jó dolgok fényében álljék itt ennek a méregtelenítő smoothienak az elkészítése. A receptben szereplő kefir akár el is hagyható, vagy helyettesíthető almalével vagy más tejtermékkel, de Nálam most nagyon felkapottak a kefirrel készült italok.   

A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK

1 (főtt) cékla
1 szárzeller
1 közepes sárgarépa
2 deci kefir


ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket pucoljuk meg, majd botmixerrel vagy gyümölcscentrifugával préseljük ki. Öntsük fel a kefirrel, és már fogyasztható is.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!