Valami nagyon csokoládés, lisztmentes, gyorsan elkészülő édességre vágytunk. Ezen kritériumokat szem előtt tartva egy finom, csokoládés, nyírfacukorral édesített liszt- és gluténmentes tortát készítettünk a gyerekekkel közösen.
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)
1 tk vaníliaaroma
1 csipet só
40 gramm nyírfacukor
40 gramm darált mogyoró
40 gramm cukrozatlan holland kakaó
1 marék csokoládépasztilla
40 gramm vaj
ELKÉSZÍTÉS
Kapcsoljuk be a sütőt (légkeveréses) 200°C-ra.
A tojásokat egy csipet sóval és a nyírfacukorral keverjük habosra. Szitáljuk hozzá a kakaót, és keverjük tovább. A megolvasztott majd lehűtött vajat öntsük hozzá, majd kanalanként keverjük bele a masszába a darált mogyorót is.
Egy 18 centiméteres kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk meg a csokoládépasztillákkal, és az előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süssük készre.
Akár magában, akár vaníliafagylalt mellé langyosra hűtve tálaljuk!
2 megjegyzés:
Kedves Sandra! érdeklodnék, hogy itt Franciaorszàgban hol lehet nyirfacukrot kapni. Màr régota keresem de eddig még nem volt szerencsém. A bioboltokban pedig még nem is hallottak rola, legalàbbis itt Franche-Comtè-ban. Vàlaszod elore is koszonom, szép napot, Kriszta
Szia Kriszta,
Én a bioboltokban is szoktam venni, de még a E. Leclercben is van a bio dolgok között.
Xilytol néven keresd! De ha nem kapsz, az ebayen is van! ;)
szép napot!
S.
Megjegyzés küldése