CSOKOLÁDÉTORTA (NYÍRFACUKOR, LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Valami nagyon csokoládés, lisztmentes, gyorsan elkészülő édességre vágytunk. Ezen kritériumokat szem előtt tartva egy finom, csokoládés, nyírfacukorral édesített liszt- és gluténmentes tortát készítettünk a gyerekekkel közösen. 



HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)

2 egész nagyobb tojás
1 tk vaníliaaroma
1 csipet só
40 gramm nyírfacukor
40 gramm darált mogyoró
40 gramm cukrozatlan holland kakaó
1 marék csokoládépasztilla
40 gramm vaj


ELKÉSZÍTÉS

Kapcsoljuk be a sütőt (légkeveréses) 200°C-ra.
A tojásokat egy csipet sóval és a nyírfacukorral keverjük habosra. Szitáljuk hozzá a kakaót, és keverjük tovább. A megolvasztott majd lehűtött vajat öntsük hozzá, majd kanalanként keverjük bele a masszába a darált mogyorót is.
Egy 18 centiméteres kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk meg a csokoládépasztillákkal, és az előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süssük készre.

Akár magában, akár vaníliafagylalt mellé langyosra hűtve tálaljuk!


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Sandra! érdeklodnék, hogy itt Franciaorszàgban hol lehet nyirfacukrot kapni. Màr régota keresem de eddig még nem volt szerencsém. A bioboltokban pedig még nem is hallottak rola, legalàbbis itt Franche-Comtè-ban. Vàlaszod elore is koszonom, szép napot, Kriszta

ChezSandra írta...

Szia Kriszta,

Én a bioboltokban is szoktam venni, de még a E. Leclercben is van a bio dolgok között.
Xilytol néven keresd! De ha nem kapsz, az ebayen is van! ;)

szép napot!
S.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!