CITROMOS TIRAMISU TORTA (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Könnyű, egyszerű, és a legjobb, hogy előre elkészíthető ez a citromos tiramisu torta. És nem csak elkészíthető, hanem el is kell készíteni hogy alaposan összeérjenek az ízek!

glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható
Ha szempont a laktózmentesség, akkor laktózmentes tejszínnel és laktózmentes mascarponeval is készíthető. 





HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortához) 


A piskótához: 
4 egész tojás 
100 gramm lenmagliszt 
2 púpos evőkanálnyi eritritol v. 2 csapott evőkanálnyi cukor 
30 gramm kókuszzsír 
1 kávéskanál sütőpor 

A krémhez: 
250 gramm mascarpone 
2 dl tejszín felverve 
1 kk vaníliapor 
1 lime leve 
1 dl (koffeinmentes) kávé 
csokoládéreszelék a díszítéshez 


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. 
A tojásokat keverjük habosra az édesítővel. Keverjük hozzá a kókuszzsírt, és a száraz hozzávalókat is. 

Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral kibélelt 20×20 centiméteres tepsiben süssük készre kb 25 perc alatt (tűpróba!). 

Hűtsük ki, és készítsük el a krémet: 
A mascarponét és a tejszínt tegyük egy keverőtálba, és verjük fel a vaníliaporral és a citrom levével. 

A kihűlt piskótát ujjnyi vastagságúra csíkozzuk fel, majd tegyük le egy sorba a kapcsos tortaforma aljára. Locsoljuk meg a kávé felével, és simítsuk rá a krém felét. Tegyünk rá még egy sor piskótaréteget, ismét locsoljuk meg a kávéval, végezetül simítsuk rá a maradék krémet. 

Tegyük hűtőbe 2-3 órára (de érdemes egy egész éjszakára!). Tálalás előtt vágjuk körbe a tortaformát belülről (hogy könnyebben szét lehessen nyitni a kapcsos tortaformát), és díszítésként reszeljünk rá csokoládét.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!