Könnyű, egyszerű, és a legjobb, hogy előre elkészíthető ez a citromos
tiramisu torta. És nem csak elkészíthető, hanem el is kell
készíteni hogy alaposan összeérjenek az ízek!
A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható.
Ha szempont a laktózmentesség, akkor laktózmentes tejszínnel és laktózmentes mascarponeval is készíthető.
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortához)
A piskótához:
4 egész tojás
100 gramm lenmagliszt
2 púpos evőkanálnyi eritritol v. 2
csapott evőkanálnyi cukor
30 gramm kókuszzsír
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
250 gramm mascarpone
2 dl tejszín felverve
1 kk vaníliapor
1 lime leve
1 dl (koffeinmentes) kávé
csokoládéreszelék a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
A tojásokat keverjük habosra az édesítővel. Keverjük hozzá a
kókuszzsírt, és a száraz hozzávalókat is.
Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral kibélelt 20×20 centiméteres tepsiben süssük készre kb
25 perc alatt (tűpróba!).
Hűtsük ki, és készítsük el a krémet:
A mascarponét és a tejszínt
tegyük egy keverőtálba, és verjük fel a vaníliaporral és a citrom levével.
A kihűlt piskótát ujjnyi vastagságúra csíkozzuk fel, majd tegyük le egy
sorba a kapcsos tortaforma aljára. Locsoljuk meg a kávé felével, és
simítsuk rá a krém felét. Tegyünk rá még egy sor piskótaréteget, ismét
locsoljuk meg a kávéval, végezetül simítsuk rá a maradék krémet.
Tegyük hűtőbe 2-3 órára (de érdemes egy egész éjszakára!). Tálalás
előtt vágjuk körbe a tortaformát belülről (hogy könnyebben szét
lehessen nyitni a kapcsos tortaformát), és díszítésként reszeljünk rá
csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése